Gas Op Die Lolly!

Update 03 april 2020
Vanaf 01:04 Sandra Beckerman aan het woord over de aardbevingen en het verzetten van het aanbieden van de petitie in Den Haag.

Update 12 maart 2020
Dhani Hoekstra stopt met hongerstaking

Update 11 maart 2020
Radio 2 programma-maker Jan-Willem Roodbeen was aanwezig bij Boudel op rieg van het Groninger Gasberaad. Presentator Anne Jan Toonstra vroeg Jan-Willem Roodbeen naar zijn petitie en naar zijn betrokkenheid bij Groningen. Roodbeen gaf toe dat ook hij tot voor kort niet wist hoe de situatie in het bevingsgebied is, maar dat hij persoonlijk geraakt is door de verhalen van de bewoners en daarvoor landelijke aandacht wil. Ook uitte hij zijn respect voor de Groningers die blijven knokken. ‘Hoe hou je het vol?’, vroeg hij zich hardop af. Luister hier het fragment.

Update 10 maart 2020
“We hebben 15.000 ondertekeningen*, een Ziggo Dome vol, maar we willen natuurlijk richting de Amsterdam ArenA.” Na tips van luisteraars willen Jan-Willem en Jeroen de petitie concreter maken. Daarom zijn ze op het idee gekomen om eind april, vóór 24 april, een live-uitzending te maken vanuit het epicentrum van aardbevingen in Groningen. “Na de uitzending gaan we met gedupeerden in een bus naar een overheidsinstantie, bijvoorbeeld de minister.” Die is op dit moment bezig met een versterkingswet, waaraan de parlementaire enquête is gelinkt.

Update 26 februari 2020
Jan-Willem en Jeroen komen eind april naar Groningen! Luister hier het fragment.

Jan-Willem Start Op! is een petitie gestart om gedupeerde Groningers te steunen. “Dit kan zo niet langer”, besloot Jan-Willem Roodbeen. Met de petitie willen we de aardbevingsproblematiek op de agenda van de Tweede Kamer krijgen.
In Jan-Willem Start Op! volgen we al een week de wanhoopsactie van Dhani Hoekstra. Een gedupeerde Groninger die door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek geen uitweg meer zag en in hongerstaking is gegaan. “Ik zit met jouw situatie in de maag”, vertelde Jan-Willem aan Dhani. Zijn verhaal raakte hem enorm, maar de gezondheid van de 41-jarige Hoekstra baarde hem zorgen.
Daarom willen we hem overhalen te stoppen met zijn hongerstaking en roepen we de ‘Gas Op Die Lolly’ petitie in het leven. Door middel van een petitie willen we deze nijpende kwestie op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Zo vertelde Jan-Willem: “Het verhaal van Dhani en de machteloosheid van gedupeerden die hij vertegenwoordigt, heeft mij geraakt. De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op. Dit kan zo niet langer!” Luister hier het fragment terug.

In de petitie pleiten we  voor een snellere en menselijkere aanpak. Bij deze noodsituatie hoort een (nood-)wet. Bij 40.000 ondertekeningen willen we petitie overhandigen aan de Tweede Kamer. De petitie steunen? Dat kan hier: www.gasopdielolly.petities.nl. 

Jan-Willem Start Op! is een radio programma op NPO Radio 2, iedere werkdag van 06.00-09.00 uur, met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte

Delen