Manifestatie vanavond met lancering petitie ‘Respect voor Groningen’

Manifestatie vanavond met lancering petitie ‘Respect voor Groningen’

Programma vanavond Grote Markt – Groningen:

20:30 uur  muziek van de Shitfaced Mermaids

21:00 uur start van het programma, presentatie van de eisenlijst

21:20 uur muziek van Van De Straat

21:50 uur slotwoord 

22:15 uur muziek van Arnold Veeman

Deze vrijdag presenteren de initiatiefnemers van de actiemaand ‘respect voor Groningen’ op de Grote Markt het ‘eisenpakket van Groningen’. Tijdens 9 bijeenkomsten de afgelopen maand zijn door honderden Groningers deze eisen aangedragen. Tijdens de manifestatie vrijdag wordt direct een petitie gestart om zoveel mogelijk steun uit heel Nederland te krijgen voor het eisenpakket. De initiatiefnemers, de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman, roepen iedereen op om tussen 20.30 en 22.00 naar de Grote Markt te komen.

Petitie ‘Respect voor Groningen’
Dag na dag maakt de parlementaire enquête duidelijk hoe Groningen is gebruikt als wingewest en geld keer op keer boven de veiligheid en het welzijn van Groningers ging. Maar nog steeds is er geen oplossingen voor vele duizenden gedupeerden. Daarom moet de druk op Den Haag worden opgevoerd. Met de petitie ‘Respect voor Groningen’ die aanstaande vrijdag wordt gelanceerd willen de initiatiefnemers dit doen. Ze hopen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun steun gaan betuigen voor de eisen.

Grootste fakkel
Naast de lancering van de petitie zal vanavond op de Grote Markt een grote fakkel worden gemaakt. Aanwezigen wordt gevraagd in een fakkelvorm te gaan staan en met hun mobiele telefoon of een lampje omhoog te schijnen. Met een drone wordt dit gefotografeerd. Ook zullen er toespreken zijn van de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman en muziek van Van de Straat, de Shitfaced Mermaids en Arnold Veeman.

Delen