Verschillen bij schadeafhandeling en uitvoering van de versterking onder de loep

Bij de behandeling van bewoners zien we dat in de afhandeling van schade en de uitvoering van versterking in het gaswinningsgebied vreemde verschillen ontstaan. Die verschillen zijn vaak niet goed uit te leggen en leiden ook tot discussies binnen gemeenschappen en dorpen. ‘Waarom jij wel en ìk niet?!’. Dat is niet gewenst en moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

De commissie Verschillen Groningen gaat uitzoeken of en hoe dat opgelost kan worden. Staatssecretaris Vijlbrief heeft daarom gevraagd. De bedoeling is dat er een oplossing komt voor de verschillen die er al zijn en dat er een methode komt om nieuwe verschillen te beperken. Het advies moet rond de zomer klaar zijn.

‘Het gaat om een lastig probleem maar we zijn heel gemotiveerd om met goede aanbevelingen te komen waar het kabinet snel mee aan de gang kan. We zijn onafhankelijk en oplossingsgericht. Bovendien kennen we de situatie in Groningen door en door dus veel inwerktijd hebben we niet nodig.’, zegt voorzitter Pieter van Geel. In de commissie werken verder Susan Top, Jelle van der Knoop, Maarten Ruys en Herman Bröring samen.

De commissie doet geen uitspraak over specifieke gevallen maar hoort wel graag van uw ervaringen om zo de goede aanbevelingen te kunnen doen. U kunt de commissie bereiken via: [email protected] U hoeft geen pagina’s lange mail te schrijven maar kunt de hoofdpunten van een voor u onbegrijpelijk verschil in afhandeling noemen. We horen graag van u vòòr 1 juni a.s.

Lees ook:

Commissie Verschillen Groningen gaat op zoek naar oplossingen voor onverklaarbare verschillen in afhandeling van schade en versterking in gaswinningsgebied

Delen