Voortgang en Aanpak Groningen na Kabinetsval – Brief Tweede Kamer

Groningen, 22 augustus 2023

Onderwerp: Voortgang en Aanpak Groningen na Kabinetsval

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Met aandacht hebben wij kennis genomen van de val van het kabinet en wij  zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen daarvan voor de versterkingsoperatie en schadeafhandeling in Groningen. Wij willen benadrukken dat het cruciaal is dat deze belangrijke kwestie geen vertraging oploopt en dat de reeds gemaakte afspraken nauwgezet worden nagekomen.

Wij zijn dan ook blij dat staatssecretaris Vijlbrief in een reactie bevestigt dat ondanks de demissionaire status van het kabinet de voortgang van de aanpak van Groningen wordt gewaarborgd.

Wij willen dan ook ons vertrouwen uitspreken in het voortzetten van deze essentiële inspanningen. De veiligheid en het welzijn van de bewoners van Groningen staat immers voorop. En continuïteit van de versterkingsoperatie en schadeafhandeling moet gewaarborgd blijven, ongeacht de politieke situatie.

Het is van uiterst belang dat er een solide en eensgezinde steun vanuit de Tweede Kamer blijft bestaan voor het proces en de maatregelen die noodzakelijk zijn voor Groningen.

Wij vertrouwen erop dat de Tweede Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en zich blijft inzetten voor een stabiele en constructieve aanpak van de situatie in Groningen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de beloften aan de bewoners worden waargemaakt en dat de regio eindelijk het rechtvaardige herstel krijgt waar het al lange tijd op wacht.

Met vriendelijke groet,

Jan Wigboldus

Voorzitter

Groninger Gasberaad

Delen