Donderdag slotdebat, vrijdag actie Respect voor Groningen

De actiemaand ‘respect voor Groningen’ eindigt met een slotdebat en een manifestatie. Op donderdag zullen staatssecretaris Hans Vijlbrief, voormalig Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders en hoogleraar Tom Postmes in debat gaan met Groningers over macht en tegenmacht in het bevingsgebied.

De avond is de laatste in een reeks van 9 avonden georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Bij de bijeenkomsten vroegen ze Groningers wat hun eisen voor de toekomst van Groningen zijn. Aanstaande vrijdag wordt tijdens een manifestatie op de Grote Markt dit eisenpakket van Groningen gepresenteerd.
De initiatiefnemers willen hiermee de druk op de politiek opvoeren. Den Haag kan en mag zijn ogen niet meer sluiten voor de ramp in slow motion die zich al tien jaar lang in Groningen afspeelt.

Donderdag Slotdebat Macht en Tegenmacht

Tijdens het debat worden vier stellingen voorgelegd aan panelleden Hans Vijlbrief, Hans Alders en Tom Postmes. Zij gaan met elkaar en met publiek in debat. Het slotdebat vindt plaats in de stad Groningen, bij evenementenlocatie EM2 tussen 19.45 en 20.45 en zal via de website www.respectvoorGroningen.nl ook live gestreamd worden.

Vrijdag Manifestatie Respect voor Groningen

Op vrijdagavond wordt tijdens een manifestatie op de Grote Markt het ‘eisenpakket van Groningen gepresenteerd. Met dit pakket ‘door en voor” gedupeerden willen de initiatiefnemers zorgen voor meer respect voor Groningen. Tijdens de manifestatie zal er muziek worden gespeeld door de Shitfaced Mermaids, Van De Straat en Arnold Veeman. Later deze week maken de initiatiefnemers bekend wat er nog meer gaat gebeuren deze avond. De manifestatie is in ieder geval geen slot, maar het begin van nieuwe acties. Gedupeerden en sympathisanten worden gevraagd tussen 20:30 en 22:00 uur naar de Grote Markt te komen en hun mobiele telefoon mee te nemen.

 

Delen