Het bevingsverhaal van…

De gevolgen van de aardgaswinning hebben een grote impact op het leven van de mensen in het aardbevingsgebied. Hoe groot die impact is, verschilt per geval. Iedere situatie is anders, ieder verhaal is uniek. En waar het ene verhaal bijna uitzichtloos lijkt, geeft het andere juist weer hoop.

Wij gaan regelmatig in gesprek met gedupeerden en tekenen hun verhaal op. Zo delen zij hun ervaringen. Ze vertellen wat ze hebben meegemaakt, hoe ze de gevolgen van de aardbevingen ervaren en vooral ook hoe het hun dagelijkse leven allemaal beïnvloedt. Vaak delen ze ook tips met iedereen die in een soortgelijke situatie zit.

Omdat we graag willen dat iedereen vrijuit kan vertellen, gebruiken we altijd gefingeerde namen. Bent u gedupeerd en wilt u graag uw verhaal delen? Laat het ons weten via [email protected]. Dan nemen wij contact met u op.

Op bovenstaande interactieve kaart kunt u op de rode bevingscirkels klikken om te zien waar de verhalen allemaal ongeveer vandaan komen. Hieronder zijn ze ook nog eens op een rijtje gezet.

Het bevingsverhaal van Wendy

Wie: Wendy (45) Woonplaats: Kiel-Windeweer Huis: Een voormalig arbeidershuisje met een aanbouw Te maken met: Mijnbouwschade in het zogenaamde buitengebied “Het gaat altijd over

Lees verhaal

Het bevingsverhaal van Julius

Wie: Julius (64) Woonplaats: Kantens Huis: Sociale huurwoning Te maken met: Totaal gebrek aan communicatie door instanties, gezondheidsklachten die door deze situatie verergeren. In

Lees verhaal

Delen