Gasberaad: ‘Situatie in Woltersum is onhoudbaar’

Het Groninger Gasberaad noemt de situatie aan de Kollerijweg in Woltersum onhoudbaar. De belangenvereniging wil dat de schadeafhandeling en de versterking bij deze huizen wordt samengevoegd.
De Nationaal Coördinator Groningen en de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen hebben daar onlangs een samenwerkingsovereenkomst over gesloten.

Ene na de andere expert

De overeenkomst moet voorkomen dat inwoners van het aardbevingsgebied de ene bouwkundige expert na de andere over de vloer krijgen. Om nog maar te zwijgen over de verschillende zaakbegeleiders.
In Woltersum staan vier huizen op een rij met vergelijkbare problematiek. Twee van de vier hebben melding gedaan van een acuut onveilige situatie, met als gevolg dat er ook al stutten zijn geplaatst om een voorgevel overeind te houden.

Dringend beroep

‘Wij doen een dringend beroep op de TCMG en de NCG om deze woningen met spoed naar een integrale oplossing te brengen’, aldus Susan Top van het Gasberaad. ‘Met een gecombineerde aanpak voor schade en versterken.’
Top: ‘Dit lijkt mij een perfecte casus om het convenant in de praktijk te brengen.’

Serieus signaal

Een woordvoerder van de TCMG laat weten het gesprek aan te gaan met de NCG over de situatie in Woltersum. ‘We moeten samen kijken of dit zich er voor leent’, aldus een woordvoerder. ‘Maar we nemen het signaal serieus.’

Delen