Groninger Gasberaad onderschrijft signalen Onafhankelijk Raadsman over de afhandeling ”oude schadegevallen”

Gisteren publiceerde de Onafhankelijk Raadsman een brief over de afhandeling van de zogenaamde ”oude schadegevallen” door de NAM. Hierin uitte hij zijn zorgen over de signalen die hij vanuit de bevolking ontvangt en roept hij de NAM op hier snel duidelijkheid over te verschaffen.

Signalen

Het Groninger Gasberaad kan deze signalen alleen maar onderschrijven. Wij ontvangen ook signalen over de korte reactietermijn, de fouten in de aanbiedingen en calculaties op basis van oude gegevens (BTW 6%). Bovendien is er veel onduidelijkheid over wat er nu precies vergoed wordt en lijkt het niet mogelijk om hierover met de NAM te overleggen. Ook is het volledig onduidelijk hoe je in het ”zogenaamde buitengebied” aanspraak kunt maken op de 4.000 Euro voor de waardevermeerderingsregeling. Verder krijgen wij ook veel reacties over de manier van schadeherstel. Het lijkt een cosmetische hersteloperatie in plaats van structureel herstel van de schade.

Overleg met minister Wiebes

Binnenkort heeft minister Wiebes weer een voortgangsoverleg met de NAM over de aanbiedingsbrieven. Het Groninger Gasberaad verzamelt alle verhalen, problemen en klachten met betrekking tot de aanbiedingsbrieven en deelt deze met minister Wiebes.

Deel uw verhaal

Heeft u een aanbiedingsbrief ontvangen en bent u er niet blij mee? Stuur uw verhaal naar [email protected] Ook als u de aanbiedingsbrief wel accepteert, willen we uw verhaal graag horen! Natuurlijk delen we uw persoonsgegevens niet met de minister of NAM, alles blijft anoniem.

Delen