Groninger Gasberaad roept op: Kom donderdag 7 juni naar de Tweede Kamer

Laat zien dat Groningen niet langer met zich laat sollen en pak de bus naar Den Haag!

 Afgelopen week is een hectische week geweest, met het vertragen van de versterking, NAM die weer terug in het proces is en de NCG die daarop besluit te vertrekken. Verbijsterd zijn we erover: stuk voor stuk zijn het ontwikkelingen die absoluut niet wenselijk zijn! Komende donderdag, 7 juni 2018, vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over het gaswinningsbesluit en deze punten moeten hier ook worden besproken.

De gaswinning naar nul, het leek zo mooi. Vol vertrouwen de toekomst in, maar na de recente ontwikkelingen wordt het vertrouwen steeds minder. Het Groninger Gasberaad heeft afgelopen week samen met de Groninger Bodem Beweging een statement gepubliceerd waarin we aangeven dat bovengenoemde punten onacceptabel zijn voor ons. We hebben al vaak laten zien dat we niet eens zijn met de gemaakte keuzes rond de aardbevingsproblematiek, van fakkeloptochten tot hongerstakingen.

Niets doen is geen optie!

Onze regionale bestuurders zijn opgestaan, de NCG heeft een streep gezet, u bent nu aan zet! We zetten ons geluid kracht bij door naar de Tweede Kamer te gaan. Alle aangesloten Gasberaadorganisaties roepen hun achterban op om mee te gaan. We willen laten zien dat we het niet eens zijn met de gang van zaken! We accepteren dit niet. Sluit u zich donderdag als Groninger ook aan?

Wij roepen u op mee te gaan naar de Tweede Kamer!

Ga in overleg met uw werkgever om bij dit debat aanwezig te zijn. We roepen de werkgevers in de regio op hun werknemers de ruimte te geven om deel te nemen. Vervoer is geen probleem, want er zijn bussen geregeld vanuit verschillende gemeenten voor de rit naar Den Haag en weer terug.

Tegelijkertijd roepen we de ambtenaren van de gemeenten en de provincie op om ook mee te gaan naar Den Haag: laat u horen! U wilt uw provincie en/of gemeente toch niet nog langer het onderspit laten delven?

Bus 1:

11:00 uur: Kantoor Groninger Bodem Beweging (Stationslaan 8 Loppersum)

11:25 uur: P+R Kardinge

11:45 uur: P+R Hoogkerk

Bus 2:

10.30 uur: Station Delfzijl

10.45 uur: Busstation Appingedam

11:00 uur: Kantoor Groninger Bodem Beweging (Stationslaan 8 Loppersum)

11:25 uur: P+R Kardinge

11:45 uur: P+R Hoogkerk

Het is onvoorspelbaar hoe lang het debat gaat duren. Om uiterlijk 20:30 uur gaat de bus weer terug.

Inmiddels hebben zich 5 gemeenten aangesloten bij de actie, Eemsmond , Midden Groningen, Appingedam, Loppersum en Delfzijl.

Houd de berichtgeving in de gaten voor de laatste updates.

 

Bent u erbij? Geef uw naam, email (ter bevestiging) en telefoonnummer (om een eventuele laatste wijziging door te geven) op in dit formulier

 

Delen