Optimisme rechtsbijstandsverzekeringen onterecht

De NCG maakte deze week bekend dat het toch mogelijk lijkt voor inwoners van het aardbevingsgebied om zich te verzekeren tegen mijnbouwschade. Na een rondje langs DAS, Unive, ARAG en Achmea is dit een conclusie die je kunt trekken. Er is echter wel een grote maar aan verbonden.

DAS, Unive, ARAG
Bij DAS en Unive maak je geen kans meer voor een rechtsbijstandsverzekering in het aardbevingsgebied. Bij ARAG is het mogelijk om een verzekering af te sluiten als je nog geen schade door mijnbouw (aardbevingen) hebt gehad. Hoeveel zullen dat er zijn? Nog mooier is het dat als je schade verwacht, je ook uitgesloten wordt. We kunnen toch wel stellen dat dit voor het gehele aardbevingsgebied geldt. Dus geen verzekering voor de mensen hier.

Achmea
De Achmea groep met daarin Avero, FBTO, Centraal Beheer en Interpolis lijkt veelbelovend met het feit dat aardbevingen worden gezien als een onzeker voorval, dus niet voorzienbaar. Echter in de praktijk blijkt dit te betekenen dat bestaande schades of schades ontstaan tijdens de wachttijd niet verzekerd zijn.

Oproep collectieve verzekering Groningen
Kortom, we hebben hier als Groningers niet veel aan. Het Gasberaad pleit dan ook voor een collectieve verzekering voor Groningen en roept de verzekeraars en de NCG op snel met een voorstel hiervoor te komen.

Delen