Tijdelijk versterken: Heerlijk wonen in een tijdelijk versterkt huis

Pluis tijdelijke versterking

Het is laat in de middag, vandaag is het de laatste werkdag van de week. Na een drukke week op het werk, met veel stress, verlang je naar een rustige bijkomavond op de bank. Je beseft je dan al dat het vrijdagavond ‘geen bal op de tv-avond’ is. Maar dat geeft niets, want dat spannende boek waar je in was begonnen wil je vanavond uitlezen. Het is vijf uur, je springt in je auto en sluit aan achter in de file bij de mensen die hetzelfde idee hadden: naar huis gaan.

Na zo’n 30 minuten rijden over mooie slingerende wegen met fantastische vergezichten kom je eindelijk thuis om lekker te gaan genieten van het weekeinde. Je draait je auto de oprit op en schrikt wakker uit die droom. Het beeld dat je aantreft in en rond je huis is niet je ideaalbeeld. Nog niet zo lang geleden is je huis tijdelijk versterkt: stutten en staalconstructies dwars door het huis en een zware staalconstructie zijn om het huis gebouwd. Gelukkig zijn deze onhandige constructies in en om je huis van tijdelijke aard. Het blijft maximaal 20 jaar staan.

Om van de nood een deugd te maken heb je de staalconstructie om het huis voorzien van golfplaten zodat rondom het huis een tijdelijke veranda zit. De gemeente is nog niet geheel gelukkig met deze nieuwe aanbouw, er loopt dan ook een handhavingstraject. In huis aangekomen zoek je de bank, maar op de plek waar eerst de bank stond staat nu een stut. Oeps, vergeten! De bank past niet meer in de woning omdat her en der stutten staan. De recent aangekochte bank staat in de opslag. Om toch lekker lui tv te kunnen kijken, of ontspannen een boek te kunnen lezen, heb je hangmatten opgehangen tussen de stutten. Dit heeft als groot voordeel dat het schoonmaken veel eenvoudiger gaat, onder de bank stofzuigen op je knieën hoeft niet meer.

Eigenlijk ben je best content met de tijdelijke versterkingsmaatregelen. Voor buiten rond je huis heb je allerlei extra opties aangevinkt bij het bestellen. De constructie maakt je huis namelijk super duurzaam. Een van de meest handige opties is het aanbrengen van gaatjes, daar kan de waslijn doorheen geregen worden. De wasdroger moest binnen vanwege de stutten namelijk verplaatst worden, maar daar was geen ruimte voor, zodat hij uit huis bij de bank in de opslag terecht kwam. In de folder van de versterkingsmaatregelen stond dat dit een duurzame oplossing was. Nou, alle kleine stapjes om naar een nul op de meter woning te komen helpen, toch?

Wat er vooral ’s avonds erg mooi uitziet zijn de ledlampjes die mee besteld zijn in de constructie buiten. Ze kunnen zelfs van kleur veranderen, van gezellig wit tot duurzaam groen. Dit kleurenschouwspel dat je ook op automatisch kan zetten is het beste buiten te zien. Vaak ga je dan weer in je auto zitten, je zet je stoel iets naar achteren en pakt je telefoon met een app om de lichten te bedienen. Daarna aanschouw je het lichtspektakel om vervolgens je boek te pakken en lekker te gaan lezen, dromend van een andere wereld….

 

Geschreven door Beaufort

 

 

 

 

 

 

Delen