Wandelend afscheid nemen

Op 1 oktober neemt Susan Top afscheid van het Groninger Gasberaad. Susan heeft zich ruim zeven jaar met hart en ziel ingezet voor fatsoenlijke oplossingen voor de problemen die in Groningen door de gaswinning zijn ontstaan. Het was geen gemakkelijke beslissing om met dit werk te stoppen en het zal ook moeite kosten om ervan los te komen. Daarom wil zij deze periode op een persoonlijke en actieve manier afsluiten, namelijk al wandelend door de provincie.

Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober wandelt Susan van dorp naar dorp door de provincie Groningen. Onderweg zal ze langsgaan bij een aantal gedupeerde Groningers. Tijdens de wandeling zullen genodigde professionals, Kamerleden en andere betrokkenen steeds apart een stukje meewandelen. Zodat er niet alleen ruimte is voor reflectie, maar ook het mooie wat Groningen te bieden heeft aan bod komt. De wandelingen eindigen iedere dag in een dorp waar ze op een terras of in een dorpshuis ook nog bewoners met hun eigen verhaal hoopt te ontmoeten. Zij hebben al veel meegemaakt en krijgen de komende jaren nog genoeg ‘voor de kiezen’.

Over hoe Groningers onderling samen verder moeten wil Susan graag met ze in gesprek. In een informele setting op de plekken waar haar wandelingen aan het eind van iedere dag eindigen. Bewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom!

Maandag start Susan in Loppersum en loopt ze via Wirdum en Garrelsweer naar Stedum. Om ongeveer 17 uur komt Susan aan bij Dorpshuis de Moarstee in Stedum.

Dinsdag loopt Susan door Delfzijl, via Borgsweer, Termunten, Termunterzijl naar Fiemel. Het informeel samenzijn is op deze dag vanaf ongeveer 17:30 uur in de kerk van Borgsweer.

Woensdag wandelt Susan van Siddeburen naar Overschild, via Tjuchem, Steendam en een boottocht over het Schildmeer. ’s Avonds is er vanaf 20.00 uur een Bewonersavond in Dorpshuis De Pompel in Overschild. Daar zal Susan iets vertellen over de laatste stand van zaken in het gasdossier en wat dit voor bewoners betekent. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden via [email protected]

Donderdag loopt Susan van Appingedam via Krewerd en Godlinze naar ’t Zandt. Om ongeveer 17 uur komt ze aan bij het Dorpshuis in ’t Zandt.

Vrijdag is de laatste wandeldag en loopt Susan van Ten Post via Woltersum en Ten Boer naar Garmerwolde. Daar zwaaien leden en collega’s haar uit, vanuit Dorpshuis De Leeuw.

 

 

Delen