[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 9
  • Bestandsgrootte 20.00 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 22 augustus 2018
  • Laatst geüpdatet 22 augustus 2018

HET IS CODE ROOD VOOR GRONINGEN EN HET KLIMAAT!

HET IS CODE ROOD VOOR GRONINGEN EN HET KLIMAAT!

De gaskraan moet dicht en alle aardbevingsschade moet worden vergoed.
Maar de NAM, Shell en Exxon blijven maar doorpompen.
En de regering laat het gebeuren.
Samen keren we het tij. Doe mee!
Tijdens het Gronings Ontzet, op 28 augustus, houden we een zitblokkade bij een NAM-locatie in Farmsum, bij Delfzijl. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen zich geroepen voelt om daaraan mee te doen. Voor al die mensen organiseren we op dezelfde dag een grote demonstratie: Massaal Tegen Gas!

Om 19.30 verzamelen we op het Commandementsplein, op vijf minuten loopafstand van station Delfzijl (eindstation). Op het plein zullen verschillende genodigden de menigte toespreken. Hierna begeven we ons te voet richting het NAM-tankenpark om diegenen die daar de blokkade doen een hart onder de riem te steken. Daarna lopen we gezamenlijk terug naar het Commandementsplein, waar de demonstratie muzikaal wordt uitgeleid. De tocht duurt ongeveer een uur.

Neem je buren, je kinderen, je vrienden en grootouders mee: 28 augustus komen wij in actie, Massaal Tegen Gas!

Namens alle deelnemende organisaties,
Gerrie Ros (Coördinator Demonstratie)

P.S.
We vragen demonstranten een spandoekje van 50 bij 50 centimeter mee te nemen met hierop een persoonlijke boodschap voor de NAM. Tijdens de zitblokkade zullen deze aan een groter spandoek genaaid worden, om een stem te geven aan diegenen die niet bij de demonstratie kunnen zijn en om inzichtelijk te maken dat vele kleine boodschappen samen iets groots vormen.

P.P.S.
De demonstratie en de zitblokkade zijn onderdeel van de ACTIEWEEK IN GRONINGEN van 24 tot 31 augustus. Je kan hier een gevarieerd programma volgen van workshops, trainingen en open discussies over de gaswinning en een fossielvrije samenleving. En ’s avonds kampvuur en muziek. Je kan op het kamp blijven overnachten of een dagje langskomen. Meer info: https://code-rood.org/index.php/nl/actie-massaal-tegen-gas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Delen