Woningcorporaties

Laura Broekhuizen is sinds 1 juli 2020 directeur-bestuurder van Groninger Huis. Deze typische plattelandscorporatie, met een uitgestrekt werkgebied, verhuurt ruim 4300 woningen in de gemeenten Appingedam, Midden-Groningen, Oldambt en Delfzijl.

Laura woont met haar gezin al lange tijd in het werkgebied van Groninger Huis en kent de regio zeer goed. Zij heeft ruime bestuurlijke en politieke ervaring als wethouder van de gemeente Oldambt en Statenlid van de provincie Groningen en kent de ontwikkelingen in de regio en de corporatiewereld.
“De uitdagingen die op de volkshuisvesting in deze regio afkomen zijn groot. De aardbevingen hebben enorme impact voor het overgrote deel van onze huurders. Daarnaast speelt ook bevolkingskrimp mee in een deel van het gebied. Door goede samenwerking met alle betrokken partijen moeten we dit prachtige gebied bewoonbaar houden voor alle doelgroepen, maar in het bijzonder voor de huishoudens met een smalle beurs. Samenwerken met verschillende maatschappelijke organisaties binnen het Groninger Gasberaad past in die ambitie.”

Delen